Morberg.


För mer information om Morbergs kök besök www.morbergskok.se

Per Morberg– skådespelare, kock, jägare, kokboksförfattare och fembarnspappa – har arbetat på anrika krogar som Riche, Club Alexandra och Café Opera.

Matprogrammet Vad blir det för mat? sändes för första gången på TV4 2007 och går än idag. Hans kokböcker har de sex senaste åren sålt i över en miljon exemplar och det gör honom unik i Sverige.

Som skådespelare har han haft stora roller på bland annat Dramaten, Stadsteatern och Riksteatern samt medverkat i flera teve- och filmproduktioner. Senast Hur många kramar i världen där Johan Croneman, DN, hyllade honom i rollen som vilsen fotograf som hittar ny mening i livet.

Morberg har även gjort jaktprogram för svensk och utländsk teve och har varit en av jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock.

Per Morberg och Bonnier Fakta har rönt stora framgångar med hans bokutgivning.

”Jag skriver om livet ur ett gastronomiskt perspektiv eller är det kanske tvärtom? Jag är välsignad med ett liv där mat, människor och möten dansar prima ballerina. Kokböcker finns det för många av kan man tycka. Därför bjuder jag gärna på mer än bara recept och snygga bilder. Jakt, krogkultur, scenarbete och ljumma kvällar framför grillen beskrivs med samma entusiasm och noggrannhet som hur man flår en kanin eller bereder en nyplockad skocka!”

Bonnier Fakta har gett ut följande titlar:

Även Morbergs viner har varit mycket framgångsrika. Med plats 71 är Per Morberg den enda personen utan vinhus bakom sig som tagit sig in på Systembolagets lista över de 100 mest sålda röda vinerna. I vinkollektionen finns bland annat en Cabernet Sauvignon, en Viognier, en Syrah rosé och nu senast lanserades en Zinfandel.

”Morberg är kung på Systembolaget” - Dagens industri, september 2013