Massor av dinosaurier.


Perfekt för unga dinosaurieälskare!

Sarah Sheppards böcker om dinosaurier svarar på de vanligaste frågorna: varför såg dessa urtidsdjur så extrema ut (så stora, långa, fulla med vassa taggar, benplåtar, långa vassa klor och tänder), vad betyder deras namn, varför dog de ut, var slog den där meteoriten ner – och tänk om de hade levt idag?! Hur  skulle det vara?

Det vi vet om dinosauriernas tid på jorden är av relativt färskt datum och fortfarande gör man nya fynd som förändrar det man tidigare trott sig veta. Det är lite det som gör dinosaurier så spännande: ingen (vuxen) vet allt med hundra procents säkerhet, alla kan vara med och gissa hur det var. Fakta och fantasi bygger tillsammans upp vår bild av dinosaurierna. Och det är särskilt detta med fantasi och fakta som gör Sarah Sheppards Massor av dinosaurier så bra!

Allt du behöver veta om dinosaurier finns här och så tar vi ju också ut svängarna när det gäller till exempel färger (nej, dinosaurier måste inte vara gråbruna, de kan ha varit knallgröna).

Massor av dinosaurier nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008 och röstades fram till 2008 års bästa barnbok på sajten bokcirkeln.se!

I serien finns även Varning för köttgänget, Dino ABC och Dino 1-2-3. Alla böcker utgivna av Bonnier Carlsen.