Barnkammaren.


Barnkammaren har sitt ursprung i Barnkammarböckerna, de älskade antologierna som getts ut av Bonnier Carlsen sedan 1989 och som hittills totalt har sålt i mer än en 1,2 miljoner exemplar. Böckerna rymmer det allra bästa som finns att läsa för små barn, från vaggan upp i dagisåldern.

1989 gav Bonnier Carlsen ut Den blå och Den gröna Barnkammarboken, följd av Den gyllene Barnkammarboken. Det dröjde fram till 1999 innan nästa Barnkammarbok utkom. Det var i regi av förläggare Annika Lundeberg och boken i fråga var Den röda Barnkammarboken, med klassiska sagor. Den silvriga Barnkammarboken utkom i sin första upplaga 2004 och blev en omedelbar succé. Den har fram till idag sålt i mer än 285 000 exemplar!

Idag finns det hela tio olika färger i Barnkammarboksserien, en egen fylla-i-bok samt sex Lilla barnkammarboken – alltså finns det totalt 17 delar i serien, och fler är på väg!

2013 lanserades Barnkammaren – ett varumärke för de minsta, en helt egen liten värld av sagor, sånger, rim och ramsor. Bilder och motiv har illustrerats av Gunilla Hansson och Charlotte Ramel, två av Sveriges mest välkända barnboksillustratörer. Illustrationerna är som en skatt att ösa ur och med Barnkammaren får de liv utanför böckerna.

Den befintliga kollektionen innefattar bland annat mjuka bomullsplädar, kuddar, tyger, tapeter, grafiska affischer, haklappar, bijouterier, allt för det dukade barnbordet samt silversmycken.